Op  de fiets naar Jutland.  Deze route is in boekvorm verkrijgbaar bij europafietsers.nl  
Foto's hebben we niet veel van deze tocht. De Filmbeelden geven een aardige indruk van deze vriendelijke fietsroute. 
Midden door noord Duitsland en Jutland naar Skagen via een fietsroute gebaseerd op een stelsel van zeer oude handelswegen. 
Het dunbevolkte Deense Jutland leent zich bij uitstek om per fiets te verkennen: vriendelijke landschappen, uiteenlopend van bossen met heiden, akkers en weiden, tot meren, fjorden en wandelende duinen. 
Stille weggetjes en paden over voormalige spoorbanen voeren door een fraaie afwisselende natuur. Onderweg bewondert de fietser verdedigingswallen, woningen en drakenschepen uit een rijk en ruig verleden: de Vikingtijd.
Wegen in Jutland zijn lang niet overal vlak, zoals nog veel Nederlanders menen. De route loopt door glooiend terrein, maar de enkele steile hellingen zijn nooit lang: heuvelachtig genoeg voor mooie panorama’s, maar zonder zwaar klimwerk.
De route leidt van Emmen naar Skagen in het topje van Jutland, waar Skagerrak en Kattegat samenvloeien. Hierbij volgt men historische handelswegen over de centrale hogere delen van Schleswig-Holstein en Jutland, met meer afwisseling dan de winderige westkust. Maar ook het onbekende glooiende gebied tussen Weser en Elbe zal menig fietser reeds verrassen. 
Toegevoegd is een rondrit in het noorden van Jutland met aansluiting op bootverbindingen Duitsland, naar Noorwegen en Zweden 
Uitstapje: Helgoland, het enige en opvallend hoge rotseiland in de Waddenzee, was beslist een bezoek waard. jutland